Als 16/17 jarige beslis je zelf over jouw gezondheid en dus ook over de rekening

Wij dienen, om de nota naar ouders/wettelijk vertegenwoordigers te versturen, toestemming daarvoor van onze 16 en 17 jarige patiënten te krijgen.
Wij hebben voor deze toestemming formulieren liggen in de praktijk.

Als uw 16 of 17 jarige zoon of dochter na het ontvangen van dit formulier geen contactgegevens wijzigt, dan zult u als ouder de factuur blijven ontvangen. Wanneer uw zoon of dochter het formulier met eigen contactgegevens invult zal hij of zij zelf de factuur ontvangen.

In de meeste gevallen zullen de behandelingen volledig vergoed worden door de zorgverzekeraar omdat kinderen tot 18 jaar vanuit de basiszorgverzekering verzekerd zijn voor mondzorg en zult u geen rekening ontvangen, maar bij enkele zorgverzekeraars is er ook bij kinderen voor sommige behandelingen al een eigen bijdrage verplicht.

Wij zouden het op prijs stellen als u dit met uw zoon of dochter bespreekt wanneer u kinderen heeft in deze leeftijdscategorie. U kunt dan samen bespreken welke keuze u maakt en de kinderen worden niet met het verzoek voor deze keuze overvallen wanneer ze bij ons in de praktijk komen.

Mocht u het formulier per mail willen ontvangen, stuurt u dan even een berichtje naar info@hagensenschouten.nl. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.