Lachgassedatie bij Hagens & Schouten tandartsen in Wormerveer

Bang voor de tandarts? Bij Hagens & Schouten tandartsen is dat met lachgassedatie verleden tijd!

Veel mensen zijn bang voor de tandarts. Vaak is dat ontstaan door een nare ervaring in het verleden of door negatieve verhalen van anderen. Veel mensen mijden daarom de tandarts. Het gevolg is dat hun mondgezondheid verder achteruit gaat en pijn en oplopende tandartskosten vaak onvermijdelijk zijn.

Wij begrijpen dat veel mensen bang zijn voor de tandarts en wij zien het als een uitdaging om hier verandering in te brengen. Dat begint door iedereen zich op zijn gemak te laten voelen en de tijd te nemen voor het bespreken van de angst.

Als er dan uiteindelijk toch een behandeling wordt gestart is er vaak al een proces van gewenning aan vooraf gegaan. Bij veel mensen lukt het om met een rustige behandelwijze toch tot het gewenste eindresultaat te komen.

Bij sommige mensen lukt dat in eerste instantie dan toch niet. Voor die mensen zou lichte sedatie met behulp van lachgas zeer geschikt kunnen zijn.

Lichte sedatie met behulp van lachgas betekent dat de patiënt door het inademen van lachgas via een neusmasker licht gesedeerd raakt. Dit is niet hetzelfde als onder narcose gaan. De patiënt die met lachgas gesedeerd wordt behoudt het bewustzijn (in tegenstelling tot narcose), maar de angst vermindert en de patiënt krijgt een ontspannen gevoel. Ook het besef van tijd wordt vaak minder, zodat ook een noodzakelijke langere behandeling vol te houden is.

Lachgassedatie is geschikt voor bijna iedereen, van zeer jong tot oud en helpt in het bijzonder bij mensen met een grote angst voor tandheelkundige behandelingen, een verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking, een sterke kokhalsneiging, of een combinatie van een van deze indicaties.

Bij Hagens & Schouten tandartsen hebben wij de mogelijkheid om mensen met lachgas te behandelen. Vraag er naar bij Wim of Alexander!